SOCIETATEA ROMÂNĂ DE PSIHANALIZĂ (SRP) anunță organizarea celui de-al cincilea atelier din cadrul proiectului cultural ROMÂNIA IDENTITARĂ:

Astfel, sambata, 15 octombrie, ora. 10.00, la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, vă invităm la evenimentul cu titlul BUNICO, CE ESTE ȘOIMUL PATRIEI?.

Studenți, universitari, oameni de cultură sunt invitați la o dezbateră liberă pe o temă definitorie pentru fiecare dintre noi în parte și pentru noi, ca nație, în general: IDENTITATEA

Vorbitori:

Prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu

Psih. Anca Ganciu – Asociația Enrique Pichon Riviere
Din partea SRP:
Claudiu Ganciu – Psihanalist-în-formare

„Societatea Română de Psihanaliză împreună cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău și toți partenerii din cadrul proiectului național România identitară vă așteaptă sâmbătă, 15 octombrie 2016, ora 10.00 la Sala mare a bibliotecii Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău să dăm viață împreună unui moment recuperator al sentimentului identitar printr-un dialog al ideilor, artelor, emoțiilor și amintirilor. Intitulată generic, "Bunico, ce este șoimul patriei?" dezbaterea urmărește să aducă la întâlnire studenți, profesori, specialiști în diverse domenii, reprezentanți ai artelor, publiciști, membrii ai comunității locale al căror dialog să scoată la iveală (prin mijloace diverse dar intercorelate: argumente științifice, port popular, artă plastică,  obiceiuri, împărtășire de experiențe personale și de grup, secvență de film, muzică clasică și populară) valori și atitudini. Dacă ceea ce suntem depinde, individual și social, de ceea ce am fost, este extrem de important ca fundamentul nostru axiologic real să fie cunoscut. Iar pentru generația tânără (dar nu neapărat!) dezvăluirea/reactualizarea unui colț de istorie (nu foarte îndepărtată) într-o manieră nonformală, colocvială și experiențială poate fi o bună strategie. Ea poate avea atât rol cognitiv, cât, mai ales, emoțional și recuperator – terapeutic. Astfel, ceea ce vom fi se poate construi și modela conștient, frumos, rotund, adevărat, fără distorsiuni, prejudecăți, false reprezentări și interpretări unilaterale.” (Prof. univ. dr. Venera Cojocariu)

“Bacaul are peste 600 de ani de la prima atestare documentara, in documentele lui Alexandru cel Bun, el exista si inainte. In toti acesti ani, generatie dupa generatie a trait, muncit, locuit, iubit, a avut reusite si traume, momente de triumf  si de razboi. Toate acestea pana in timpul prezent. Ne propunem sa parcurgem impreuna ultimele trei generatii – noi, parintii nostrii si bunicii – 3 generatii reunite sub ”soimul patriei”, concept si organizatie care au fost unici in blocul comunist si care demonstreaza specificul perioadei in Romania. Cum este prezent ”soimul patriei” in generatia de astazi? Care este specificul Bacaului din aceasta perspectiva? Sa vedem din punct de vedere educational si analitic ce suntem noi astazi.” (Claudiu Ganciu – Psihanalist-în-formare SRP)

România Identitară

Ce facem?

Un proiect cultural având ca obiectiv recuperarea memoriei istorice și asumarea sentimentului identitar în contextul cultural și național al timpului prezent.

Perioada

Romania Identitară
Perioada de desfășurare
Iunie - Noiembrie 2016

Unde?

București, Iași, Bacău, Chișinău
INTRAREA LA EVENIMENTELE ROMÂNIA IDENTITARĂ ESTE LIBERĂ.

Alătură-te proiectului nostru!

Contact

Adresa: Bucuresti, Sector 5,
Strada Doctor Joseph Lister, Nr. 10
B - 50543
Tel: +40 214 109 698
Mob: +40 729 359 459
Fax: +40 214 109 698
Email: office@srdp.ro

Contact de presa

Gabriela Măgureanu,
office@srdp.ro
0729 359 459

Vrei sa fii la curent cu noile proiecte?

trimite o solicitare

Socializare

2016 - 2024 . All rights reserved.
Developed by OGMIOS