Despre identitate se poate vorbi din perspective diferite: stiintifice, artistice, apeland la modele sau la determinari culturale, la repere concrete sau la modele virtuale. Dar oricum ne-am organiza discursul atunci cand incercam sa descifram identitatea, nu putem face abstractie de dinamica devenirii noastre, ca indivizi, ca exponenti ai unei comunitati, sau chiar ai mai multor comunitati, ca actori intr-un spatiu care ne construieste si la constructia caruia contribuim. Care sunt jaloanele acestei deveniri?, Cum se organizeaza aceasta dinamica?, acestea sunt intrebari care isi pot gasi raspunsul, sau poate chiar drumul catre alte intrebari la intalnirea unor domenii care au in comun, tocmai aceasta dinamica a devenirii, la intalnirea unor oameni pe care ii framanta aceleasi intrebari.

Bogdan Sebastian Cuc

Cand vorbim despre identitate nu putem sa nu vorbim despre arhitectura. Arhitectura contemporana destinata unei comunitati contemporane este Gemeinschaft si Gesellschaft in acelasi timp, se adreseaza atat comunitatii, cat si individului, stimuland participarea, dinamica comunitatii si sentimentul de apartenenta.

Cred cu tarie ca expresia unei societati contemporane civilizate si arhitectura care o reprezinta isi gasesc resursele in viata comunitatilor constituente si in relatiile stabilite intre membrii acestora.

O arhitectura identitara astazi are o misiune dificila, aceea de a mentine un balans fin intre traditie si modernitate, intre globalizare si national, intre tectonic si efemer. O arhitectura identitara este integrativa, democratica, incluziva, flexibila, adaptabila.

Pentru mine, Romania identitara este reprezentata de o arhitectura a comunitatii, o arhitectura ontologica.

Mihaela Zamfir

România Identitară

Ce facem?

Un proiect cultural având ca obiectiv recuperarea memoriei istorice și asumarea sentimentului identitar în contextul cultural și național al timpului prezent.

Perioada

Romania Identitară
Perioada de desfășurare
Iunie - Noiembrie 2016

Unde?

București, Iași, Bacău, Chișinău
INTRAREA LA EVENIMENTELE ROMÂNIA IDENTITARĂ ESTE LIBERĂ.

Alătură-te proiectului nostru!

Contact

Adresa: Bucuresti, Sector 5,
Strada Doctor Joseph Lister, Nr. 10
B - 50543
Tel: +40 214 109 698
Mob: +40 729 359 459
Fax: +40 214 109 698
Email: office@srdp.ro

Contact de presa

Gabriela Măgureanu,
office@srdp.ro
0729 359 459

Vrei sa fii la curent cu noile proiecte?

trimite o solicitare

Socializare

2016 - 2024 . All rights reserved.
Developed by OGMIOS