Societatea Română de Psihanaliză (SRP) este o asociație profesională  independentă, non-profit care asigură pe teritoriul României transmiterea şi dezvoltarea psihanalizei ca disciplină ştiinţifică şi metodă terapeutică, integrarea psihanalizei românești în cadrul mişcării profesionale psihanalitice internationale, cu respectarea criteriilor Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză, recunoaşterea competenţei şi a dreptului profesional de liberă practică 
spații academice, de cercetare și în societatea românească în ansamblul ei.

Studenți, universitari, oameni de cultură, publicul din 6 mari orașe – București, Timișoara, Iași, Bacău și Chișinău – sunt invitați la cele 10 întâlniri – eveniment la dezbateri libere pe o temă definitorie pentru fiecare dintre noi în parte și pentru noi, ca nație, în general: identitatea.

Aflat sub egida SRP, proiectul România Identitară va beneficia de co-finanțarea administrației Fondului Cultural Național și de Susținere Partenerială din partea a numeroase instituții universitare și de cultură, precum și a unora dintre personalitățile marcante ale societății românești și moldovenești.

Romania Identitară este un proiect cultural având ca obiectiv recuperarea memoriei istorice și asumarea sentimentului identitar în contextul cultural și național ale timpului prezent. În condițiile în care libertatea și autenticitatea exprimării era interzisă de dictatura comunistă și de regimul totalitar, propunerea unui dialog deschis aduce premiza catarzisului, vindecării și metamorfozei individuale și de grup, permițând recuperarea sentimentelor de cetățenie și apartenență la o comunitate. Prin participare activă, împreună, dialogurile cultivă participarea și exprimarea individuală, încurajând, în același timp, conștiința democratică. Conștiința libertății de sine vine în completare cu cea a libertății celuilalt. Evenimentele din cadrul proiectului, de la cele mai formale la cele mai informale, susținute cu o mare diversitate de categorii de oameni, își propun să facă apel la rememorarea experiențelor și trăirilor generate de experiența totalitară, creând spațiul conștientizării unui fond cultural și istoric comun, atât de necesar prin actualitatea lui.

„Ideile bune deseori apar în mintea mai multor persoane, sincron și când acestea se întâlnesc într-un spațiu comun de dialog ele pot crea adevărate evenimente de impact. Tema identității  stârnește și coagulează, și de această dată, resorturi individuale și colective  extraordinare, cu ocazia acestui eveniment. Sunt foarte recunoscătoare că această șansa angrenează Societatea Română de Psihanaliză și valoroși parteneri, deja tradiționali, din medii culturale diverse, care au dat girul lor evenimentului pe care îl anticipăm cu impact social larg.”
(Dr. Rita Teodoru, Președinte SRP)

Instituții partenere: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Stat din Moldova, Institutul pentru studiul și tratamentul traumei, Hermitage Urban, Editura Trei, Editura Oscar Print, Radio România Cultural, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Argo Art, Fundația Ioan Bărbuș, Asociația Interdisciplinară de Psihanaliză Aplicată, Asociația Română de Psihanaliza Legaturilor de Familie și Grup “Enrique Pichon Riviere”, Teatrul Evreiesc de Stat, Societatea Timișoara, Teatrul din Podul Meu.

Proiectul se va desfășura în perioada iunie – noiembrie 2016.

INTRAREA ESTE LIBERĂ

Contact de presă:

Gabriela Măgureanu

office@srdp.ro ; 0729 359 459

https://www.facebook.com/public/Societatea-Romana-De-Psihanaliza

www.srdp.ro

România Identitară

Ce facem?

Un proiect cultural având ca obiectiv recuperarea memoriei istorice și asumarea sentimentului identitar în contextul cultural și național al timpului prezent.

Perioada

Romania Identitară
Perioada de desfășurare
Iunie - Noiembrie 2016

Unde?

București, Iași, Bacău, Chișinău
INTRAREA LA EVENIMENTELE ROMÂNIA IDENTITARĂ ESTE LIBERĂ.

Alătură-te proiectului nostru!

Contact

Adresa: Bucuresti, Sector 5,
Strada Doctor Joseph Lister, Nr. 10
B - 50543
Tel: +40 214 109 698
Mob: +40 729 359 459
Fax: +40 214 109 698
Email: office@srdp.ro

Contact de presa

Gabriela Măgureanu,
office@srdp.ro
0729 359 459

Vrei sa fii la curent cu noile proiecte?

trimite o solicitare

Socializare

2016 - 2024 . All rights reserved.
Developed by OGMIOS